ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністр культури Естонії відмовився їхати на форум до Росії

Він відхилив пропозицію, пославшись на зайнятість.

Міністр культури Естонії відмовився їхати на форум до Росії
Министр культуры Эстонии Тынис Лукас
Фото: err.ee

Міністр культури Естонії Тиніс Лукас відмовився від пропозиції свого російського колеги Володимира Мединського відвідати запланований на середину листопада Міжнародний культурний форум у Санкт-Петербурзі, пославшись на зайнятість. Про це повідомляє портал ERR.

"На жаль, цього дня міністр культури буде зайнятий виконанням інших обов'язків, і я мушу повідомити, що він не зможе прийняти ваше запрошення", - написала організаторам форуму радник відділу зовнішніх зв'язків Міністерства культури Майму Сібрітс.

У запрошенні російського Мінкульту було зазначено, що форум стане знаковою подією, оскільки там зберуться діячі культури, фахівці, політики, громадські діячі та представники ділових кіл. Минулого року його відвідало 35 тисяч осіб.

Естонська сторона повідомила, що 14 листопада міністр Тиніс Лукас візьме участь в організованій Фондом інтеграції міжнародній конференції на тему мови, на яку прибудуть експерти зі США, Великої Британії, Німеччини, Канади та інших країн.

Нагадаємо, 5 серпня МЗС Естонії повідомляло, що країна не визнаватиме паспортів РФ, виданих після 24 квітня мешканцям Донецької та Луганської областей у разі, якщо власник паспорта раніше не був громадянином Росії.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram