ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна успішно випробувала модернізовані ракети "Вільха-М"

РНБО ухвалила низку рішень про якнайшвидше прийняття цієї ракети на озброєння і постачання.

Україна успішно випробувала модернізовані ракети "Вільха-М"
Фото: rnbo.gov.ua

Сьогодні, 30 вересня, на півдні Одеської області відбулися успішні випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М» зі збільшеною дальністю ураження. Про це повідомляють у пресцентрі РНБО з посиланням на заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса.

Він зазначив, що РНБО ухвалила низку рішень про забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння і постачання цих ракет для реактивних систем залпового вогню.

«Вільха-М» - розробка конструкторів державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво ракет "Вільха-М" буде здійснюватися в Україні за замкнутим циклом.

Максимальна дальність польоту ракети "Вільха-М" - 130 кілометрів. Це глибока модернізація радянської РСЗВ 9К58 "Смерч" з коректованим боєприпасом.

Нагадаємо, попередні випробування ракет "Вільха-М" і "Вільха-Р" проводили наприкінці травня цього року. Вони також були успішними. Ще тоді повідомляли, що остаточний термін прийняття на озброєння ракет "Вільха-М", "Вільха-Р" і мобільного комплексу крилатих ракет "Нептун" - кінець року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram