ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР перевіряє купівлю устаткування НСТУ на 15 млн гривень

Розслідування ведеться з квітня цього року.

ДБР перевіряє купівлю устаткування НСТУ на 15 млн гривень

У квітні 2019 року Державне бюро розслідувань відкрило справу про зловживання службовим становищем, у рамках якого перевіряється, чи був фіктивним договір про постачання обладнання для ВАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України".

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на дані реєстру судових рішень.

Зазначають, що 14 грудня 2017 року між ВАТ "НСТУ" в особі голови правління Зураба Аласанії і ТОВ "ВіжнХаус" було укладено договір на закупівлю аудіовізуального устаткування на суму 15 млн гривень.

За версією слідства, в сумнівних контрактах також фігурують ТОВ "Онікс Солюшинз", ТОВ "Сучасні Айті Технології", ТОВ "Надійний інтернет-магазин", а також Благодійний фонд підтримки створення і розвитку суспільного телебачення і радіомовлення в Україні.

"На початку липня 2019 року слідчий ДБР отримав у суді доступ до інформації про обіг коштів на рахунках НСТУ для підтвердження чи спростування факту фіктивності угоди, виявлення ознак розтрати коштів шляхом переведення їх на контрагентів без фактичного виконання будь-яких робіт", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 30 серпня пресслужба ДБР повідомила про проведення обшуків у приміщенні НСТУ в рамках розслідування "у справі про зловживання службовим становищем деякими співробітниками НСТУ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram