ГоловнаСуспільствоЖиття

Apple звільнила понад 300 співробітників, найнятих для прослуховування Siri

Співробітники перебували в оплачуваній відпустці з 2 серпня, а потім з ними розірвали контракти.

Apple звільнила понад 300 співробітників, найнятих для прослуховування Siri
Фото: EPA/UPG

Американська корпорація Apple припинила контракти 300 співробітників, найнятих для прослуховування голосового помічника Siri на пристроях користувачів. Про це повідомляє The Guardian.

"Сотні працівників Apple по всій Європі, найняті для перевірки аудіозаписів Siri на наявність помилок, втратили роботу після того, як компанія оголосила, що зупинила програму на початку цього місяця", - сказано в повідомленні.

В ірландському офісі в місті Корк з більш ніж 300 співробітниками були завершені контракти. Однак, за словами колишніх працівників, контракти поки що розірвали тільки в цьому місті. Решту перенаправили в інші міста по всій Європі.

Працівників найняли в рамках програми "Оцінка", яка перевіряла звук, записаний Siri. Однак самі співробітники часто чули конфіденційну інформацію.

Зазначають, що співробітники перебували в оплачуваній відпустці з 2 серпня, коли Apple оголосила про своє рішення зупинити програму, яка називається «Оцінкою».

Після тимчасового призупинення програми компанія вирішила остаточно припинити її дію. Також на своєму офіційному сайті Apple заявила, що в новому програмному забезпеченні відмовиться від збереження аудіозаписів взаємодії користувачів з Siri за замовчуванням.

Нагадаємо, на початку серпня в США подали колективний позов до суду на корпорацію Apple через прослуховування розмов користувачів голосового помічника Siri.

Слідом за цим, компанія Facebook підтвердила, що розшифровувала аудіоповідомлення користувачів, але заявила, що більше не буде робити це. При цьому соцмережа платила за розшифровку повідомлень "сотням підрядників".

Як зазначили у Facebook, користувачі, чиї повідомлення прослуховували, вибрали варіант у додатку Facebook Messenger, який передбачає розшифровку їхніх голосових повідомлень. Компанія не розкривала користувачам, що треті особи можуть прослуховувати їхнє аудіо. Це призвело до того, що деякі підрядники відчули, що їхня робота неетична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram