ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу окупанти 14 разів порушили режим тиші

У результаті ворожих обстрілів втрат з української сторони не було.

За минулу добу окупанти 14 разів порушили режим тиші
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

Збройні формування РФ і її найманці за минулу добу 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонену Мінськими угодами зброю, втрат немає. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Супротивник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з забороненої Мінськими угодами зброї - мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - сказано в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник зробив 7 обстрілів позицій Об'єднаних сил: поблизу Лебединського - зі стрілецької зброї; неподалік від Павлополя - з ручних протитанкових гранатометів; біля Водяного - чотири рази з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік від Широкиного - з метою завдання максимальної шкоди військовослужбовцям Об'єднаних сил ворог застосував безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому було закріплено для скидання гранатометний снаряд (ВОГ-17).

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" супротивник також зробив 7 обстрілів позицій Об'єднаних сил: поблизу Новолуганського - заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю; в районі Зайцевого - заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю; біля Новотошківського - з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї; неподалік Південного - з гранатометів і кулеметів.

Поблизу Майорська супротивник тричі порушив режим припинення вогню, застосувавши гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

В одному з випадків, о 12:25 супротивник здійснив обстріл цивільної інфраструктури в районі гуманітарного дорожнього коридору "Горлівка-Бахмут", який становив загрозу мирному населенню і персоналу, що перебував на КПВВ "Майорське".

За минулу добу в результаті ворожих обстрілів втрат з української сторони не було.

З початку поточної доби окупанти тричі порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід":

поблизу Мар'їнки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, в районі відповідальності угруповання "Північ": неподалік від Зайцевого - з озброєння БМП і стрілецької зброї; біля Південного - з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі з 1 вересня перейдуть на осінній режим роботи. Пропуск громадян через КПВВ буде здійснюватися з 07:00 до 18:30. В осінньому режимі функціонуватимуть шість дорожніх коридорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram