ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму засудили до 10 років в'язниці кримського татарина за участь у добровольчому батальйоні

Звинувачення просило для Гафарова 12 років позбавлення волі.

У Криму засудили до 10 років в'язниці кримського татарина за участь у добровольчому батальйоні
Дилявер Гафаров
Фото: uaportal

Так званий "Кіровський районний суд Криму" засудив кримського татарина Дилявера Гафарова до 10 років позбавлення волі за участь у добровольчому батальйоні за ч. 2 ст. 208 КК РФ (участь у незаконному збройному формуванні). Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у себе на фейсбуці.

Вирок виносив суддя Ігор Дегтярьов, спочатку обвинувачення просило для Гафарова 12 років ув'язнення.

За версією слідства, житель села Перлина Криму Гафаров у 2016-2018 роках брав участь у Кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана, зараз громадське об'єднання "Аскер", а також був учасником економічної блокади Криму.

Гафарова затримали в Криму 30 жовтня 2018 року. У суді він заперечував провину і розповів, що організатор загону та власник телеканалу ATR (де Гафаров працював перукарем) Ленур Іслямов пропонував йому увійти до складу загону, але він відмовився, а пізніше звільнився з телеканалу, недовго попрацював у Києві і повернувся до Криму.

Нагадаємо, вчора, 27 серпня, в окупованому Криму знову проходили обшуки у кримських татар. Зокрема, люди в масках обшукали вчора будинок кримськотатарського підприємця, а також житло його батьків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram