ГоловнаСуспільствоПодії

Зеленський анонсував аудит усіх житлових будинків України

Президент прокоментував обвалення житлового будинку в Дрогобичі.

Зеленський анонсував аудит усіх житлових будинків України
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих у результаті обвалу житлового будинку в Дрогобичі у Львівській області та анонсував проведення аудиту всіх житлових будинків. Про це президент повідомив у себе на фейсбуці.

"Цієї ночі в Дрогобичі під завалами під'їзду чотириповерхового будинку обірвалися життя двох людей. До роботи на місці трагедії залучені всі необхідні сили місцевих рятувальників, кілька людей уже звільнили з-під завалів, з іншими тримають зв'язок за допомогою мобільних телефонів. Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати", - написав Зеленський.

Окрім того, президент повідомив, що на цей момент є дві версії трагедії: вибух побутового газу та зношеність дерев'яних перекриттів.

За словами Зеленського, житловий фонд, особливо в невеликих містах, часто в незадовільному стані, капітального ремонту там не було ще з радянських часів.

"Неможливо будувати нову країну, не будуючи, або хоча б капітально не відновлюючи оселі українців. Тому завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні і розробка в найкоротші терміни програми приведення в належний стан старих і зведення нових", - підкреслив президент.

Нагадаємо, вночі 28 серпня в Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101 сталося руйнування під'їзду житлового будинку з першого по четвертий поверх. На 08:30 - дві людини загинули, ще семеро госпіталізовані. Серед постраждалих - шестирічний хлопчик, двоє дівчаток віком 9 і 12 років, 17-річна дівчина, 19-річний хлопець, а також дві жінки віком 39 і 41 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram