ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко зробив щеплення проти дифтерії та правця і закликав наслідувати його приклад

Мер столиці нагадав, що вакцинація - це турбота про власне здоров'я і здоров'я оточуючих.

Кличко зробив щеплення проти дифтерії та правця і закликав наслідувати його приклад
Кличко сделал прививку
Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Мер Києва, голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко зробив щеплення проти дифтерії та правця.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Друзі! Сьогодні власним прикладом показую, що щеплення робити необхідно. Зробив ревакцинацію проти дифтерії та правця в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 Шевченківського району", - написав Кличко.

Він звернувся до всіх батьків столиці з закликом не нехтувати календарем щеплень і подбати про здоров'я своїх дітей.

"Хочу підкреслити: в разі низького рівня вакцинації та погіршення статистичних даних про поширення захворювань влада Києва буде обмежувати доступ невакцинованих дітей до закладів освіти та забезпечувати їхнє право на дистанційну освіту", - нагадав Кличко.

Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

"У міських клініках вакцинація безкоштовна, якщо ви підписали декларацію з сімейним лікарем. Ви не витратите багато часу, щоб зробити щеплення. Це - турбота про власне здоров'я і здоров'я людей, які поруч", - додав мер.

Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Нагадаємо, раніше заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський повідомив, що Київ не буде забороняти невакцинованим дітям відвідувати заклади освіти. Однак у разі погіршення ситуації із захворюваністю, дітей забезпечать правом навчатися дистанційно. Також профільна комісія КМДА доручила департаментам освіти і медицини інформувати киян про необхідність вакцинації.

В Україні обов'язковими є щеплення від гепатиту B, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії та правця, кашлюку, поліомієліту і ХІБ-інфекції.

Наприкінці травня Верховний Суд прийняв рішення на користь обов'язкової вакцинації. 14 серпня Міністерство охорони здоров'я і Міносвіти та науки підтвердили заборону на відвідування шкіл і дитсадків дітьми, які не були вакциновані згідно з національним календарем щеплень. У МОЗ підкреслили, що в умовах епідемії кору і перед загрозою спалаху дифтерії невакциновані діти можуть становити небезпеку не тільки для інших дітей, але і їхніх сімей і вчителів.

22 серпня противники щеплень вийшли на мітинг до Офісу президента Володимира Зеленського. Вони заявили, що заборона суперечить їхньому праву вільного вибору.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, в 2017 році не було зафіксовано жодної смерті від вакцин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram