ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області в прямому ефірі напали на журналіста "112 Україна"

Олег Решетняк знімав сюжет про вирубку лісу.

У Харківській області в прямому ефірі напали на журналіста "112 Україна"

У Харківській області в прямому ефірі напали на журналіста "112 Україна" Олега Решетняка.

Близько 13:50 ефір телеканалу перервали через конфлікт, який виник у журналіста з лісівниками під час зйомки сюжету про вирубку лісів.

"Ми знімаємо документальний проєкт розслідувань, який стосується вирубки столітнього дуба. Коли приїжджав президент Володимир Зеленський, він пролетів над харківськими лісами і був шокований побаченим", - встиг розповісти Решетняк під час прямого включення.

За словами журналіста, під час зйомки з квадрокоптера до його команди підійшли агресивні співробітники господарства і почали висувати претензії, вимагаючи віддати флеш-накопичувач зі знятим матеріалом. Автомобілю журналістів спустили колеса і мало не перевернули.

Обидві сторони викликали поліцейських.

Поки Решетняк спілкувався з ведучими в студії, до нього підійшли декілька людей. Він почав тікати, але врешті-решт, судячи з картинки, опинився на землі. Після цього трансляція, яку вели з мобільного телефону, перервалася.

Оновлення. Пресслужба поліції Харківської області повідомила, що за фактом конфлікту розпочато кілька кримінальних проваджень за ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналіста), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст. 345-1 (насильство стосовно журналіста), ст. 347 (умисне пошкодження майна).

Затримано 30 осіб, які можуть бути причетні до події.

Фото: npu.gov.ua

Тяжкість ушкоджень, завданих журналістові, встановлюватимуть лікарі.

Сам журналіст розповів, що його побили, але госпіталізація не знадобилася - він отримав синці.

Нагадаємо, 17 липня під час робочої поїздки в Харківську область президент України Володимир Зеленський провів нараду з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною господарською діяльністю в регіоні.

На ній виступив директор ДП "Жовтневе лісове господарство" Руслан Чагаровський, який поскаржився на тиск після ініційованих ним ревізій. "Ми зробили ревізію всього 10% від загальної площі і виявили 80 млн грн збитків - це більш ніж 8 тис. куб. м деревини. За нашими підрахунками, якщо ми зробимо повну ревізію лісгоспу, всіх лісових обходів Жовтневого господарства, то приблизно це буде близько 200 млн грн", - розповів Чагаровський. Він вважає, що в межах Харківської області сума збитків може сягати мільярда гривень.

19 серпня Державне бюро розслідувань повідомило про початок кримінального провадження за фактом самовільної вирубки в Жовтневому лісовому господарстві. Справу розслідують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram