ГоловнаСуспільствоЖиття

Судно "Мрія", що постачало паливо в Крим, доставили в порт Херсона

Суд заарештував "Мрію" 19 серпня.

Арештоване судно "Мрія", яке підозрюють у постачаннях палива для підрозділів Чорноморського флоту Росії в окупований Севастополь, доставлено в порт Херсона.

Фото: dpsu.gov.ua

Пресслужба Державної прикордонної служби повідомляє, що прикордонні оперативні підрозділи Азово-Чорноморського регіонального управління, співробітники СБУ в АР Крим за підтримки прикордонного спецпідрозділу та морської охорони виконали рішення суду щодо супроводження арештованого судна "Мрія" до місця зберігання.

"Через відмову капітана судна виконувати рішення суду і фактично самоусунення від виконання своїх обов'язків з управління судном і командою, правоохоронцям довелося 4 доби доставляти судно з акваторії Чорного моря в порт Херсона", - йдеться в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Зараз судно перебуває в Херсонському морському порту під охороною.

У Держприкордонслужбі зазначають, що представники судновласника намагаються дискредитувати законні дії правоохоронців різними шляхами, зокрема через засоби масової інформації.

Нагадаємо, 10 серпня 2019 року прокуратура АР Крим провела обшук на судні "Мрія" у Херсоні, яке підозрюється в перевезенні контрабанди нафтопродуктів. У червні 2015 року це саме судно, але під назвою "Вілга", постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ у м. Севастополь.

13 серпня Херсонський міський суд розглянув клопотання СБУ та прокуратури АР Крим про арешт судна "Мрія". Однак тоді суд відмовив у його задоволенні.

19 серпня Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури АР Крим та наклав арешт на судно "Мрія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram