ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі Нацгвардія затримала чоловіка за домашнє насильство

Нацгвардійцям довелося викликати МНС, щоби сходами піднятися в квартиру, де була жінка.

У Запоріжжі Нацгвардія затримала чоловіка за домашнє насильство
Фото: 24tv

У Запоріжжі в Вознесенівському районі нацгвардійці затримали чоловіка, який чинив домашнє насильствво над своєю співмешканкою. Про це у фейсбуці повідомила пресслужба МВС.

Під час охорони громадського порядку в Вознесенівському районі Запоріжжя наряд автопатруля нацгвардійців військової частини 3033 отримав повідомлення, що з вікна одного з будинків жінка кличе на допомогу.

Прибувши на місце події, нацгвардійці побачили жінку, яка з вікна 4 поверху в сльозах кликала на допомогу, але невідомий чоловік грубо затягнув її назад у приміщення. Двері в квартиру ніхто не відчиняв, однак було чутно крики про допомогу.

"З огляду на те, що життю і здоров'ю жінки, ймовірно, загрожувала небезпека, було прийнято рішення викликати пожежний автомобіль служби ДСНС, щоби сходами дістатися до квартири, в якій перебувала жінка", - зазначено в повідомленні.

По прибуттю спецавтомобіля начальник гвардійського автопатруля і працівник служби порятунку почали підніматися по сходах. Побачивши це, зловмисник переліз через балкон у сусідню квартиру, де проживають його батьки.

Постраждала жінка з численними синцями на обличчі відразу ж відчинила двері, вибралася з квартири і повідомила, що співмешканець бив її, знущався і силою утримував у квартирі.

Чоловіка затримали, а постраждалій жінці надали першу медичну допомогу. Всіх учасників події доставили в Вознесенівське відділення поліції для встановлення обставин події.

Нагадаємо, домашнє насильство офіційно вважається в Україні злочином з грудня 2017 року.

У січні 2018 року Порошенко підписав закон, який посилює покарання за домашнє насильство, і, згідно з яким, передбачено створення Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram