ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля російського посольства в Києві провели акцію на підтримку 24 полонених моряків

Українські моряки потрапили в полон РФ дев'ять місяців тому.

Біля російського посольства в Києві відбулася акція "Дев'ять місяців полону" на підтримку 24 українських моряків, яких з 25 листопада 2018 року незаконно утримує Росія. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

У пікеті взяли участь родичі військовополонених та активісти.

"Нашою акцією сьогодні ми хочемо нагадати морякам, що ми їх чекаємо, Україна їх чекає. Сподіваємося, що в найближчому майбутньому наші хлопці повернуться додому. РФ не вдалося зламати їх навіть полоном. Ми за них боремося і будемо продовжувати боротися до остаточного їх звільнення", - сказав Віктор Сорока, батько полоненого моряка Василя Сороки.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Нагадаємо, 24 українських моряки були захоплені в полон силами ВМС Росії 25 листопада минулого року. 30 листопада українців вивезли до Москви. Росія ігнорує вимоги України та міжнародного співтовариства про їх звільнення.

24 липня цього року стало відомо, що ФСБ Росії завершила розслідування щодо військовополонених моряків і передала їм матеріали кримінальної справи для ознайомлення.

18 червня омбудсмен Людмила Денісова підписала клопотання до слідчого ФСБ Росії щодо ухвалення рішення про обрання особистого зобов'язання як запобіжного заходу для військовополонених моряків.

21 серпня московський суд залишив чинним арешт 24 моряків до 24 листопада, відхиливши апеляційні скарги адвокатів одинадцяти українських військовополонених моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram