ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував голову охоронної фірми за стрілянину на Голосіївській площі

"Лісовик" може вийти під заставу майже 154 тис. гривень.

Суд заарештував голову охоронної фірми за стрілянину на Голосіївській площі
Фото: Максим Торпан / kiev.informator.ua

Голосіївський райсуд Києва взяв під варту засновника охоронної фірми «Варта 1» Сергія Лещенка на прізвисько «Лісовик» на два місяці за стрілянину в Голосіївському районі столиці 20 серпня.

Про це повідомляє Громадське.

Суд також визначив заставу в розмірі 153 тис. 687 гривень. Лещенку інкримінують частину 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

За даними слідства, в ніч з 19 на 20 серпня представники КП «Муніципальна варта» патрулювали Голосіївський парк, згодом між ними і групою Сергія Лещенка стався конфлікт.

Обидві групи були озброєні. У Муніципальної варти була штатна зброя, у групи «Лісовика» - ножі та пневматична зброя. У результаті сутички троє представників Муніципальної варти отримали поранення. Зараз вони перебувають у лікарні.

Лещенко написав заяву про визнання його потерпілим, бо, як він стверджує, його також поранили.

У свою чергу, в Муніципальній варті пояснили інцидент тим, що в парку діяли незаконні кальянні, яких нібито «кришував» «Лісовик», а вони намагалися цьому протидіяти.

Прокурор Андрій Панащук просив суд взяти підозрюваного під варту на два місяці без можливості внесення застави, наголошуючи на ризиках утечі чоловіка, тиску на свідків, потерпілих, переховуванні від слідства.

Також 22 серпня суд взяв під варту на два місяці з можливістю внесення застави 153 687 гривень ще одного підозрюваного в стрілянині Акбара Магнієва. У той самий час він розповів Громадському, що просто прогулювався в парку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram