ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області шахрайка під виглядом волонтерки обдурила сім'ю загиблої військової

Вона заволоділа сумою 205 тис. грн.

У Луганській області шахрайка під виглядом волонтерки обдурила сім'ю загиблої військової
архивное фото
Фото: npu.gov.ua

Улітку 2018 року жінка, видаючи себе за волонтера в наданні допомоги сім'ям загиблих учасників АТО, заволоділа грошима сім'ї загиблої військової на суму 205 тис. грн. Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

У цій справі правоохоронці вже завершили досудове розслідування і направили в суд обвинувальний факт в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Повідомляється, що обвинувачена увійшла в довіру до потерпілої і шахрайським шляхом заволоділа її грошима.

Зазначені дії зловмисниця виконувала під виглядом дій в інтересах потерпілої і нібито з метою придбання квартири для неповнолітнього правнука жінки. Мати правнука була військовослужбовцем і загинула під час виконання бойового завдання.

Згідно з розслідуванням і зібраними доказами вина підозрюваної була доведена. Крім того, вона визнала свою вину в скоєнні інкримінованого їй злочину, надала послідовні і повні свідчення про подію і уклала угоду про примирення з потерпілим.

Гроші в повному обсязі були повернуті їх законному власнику.

Нагадаємо, на початку серпня СБУ викрила групу шахраїв і затримала двох її організаторів, які наживалися на людях, які шукали грошові позики, в тому числі і на важкохворих людях, які потребували кредитів.

Для отримання "кредиту" потрібно було перерахувати на банківські рахунки гроші за перевірочні і посередницькі дії. Наприклад, це могла бути оплата податку, аванс за послуги юристів, бухгалтерів і т.д. Однак після цього, реальні грошові позики людям так і не надавалися.

За попередньою інформацією, підозрювані отримували щомісячно майже 500 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram