ГоловнаСуспільствоВійна

Туреччина передала Україні дві тисячі пістолетів-кулеметів MP-5

Найближчим часом буде відправлено ще дві тисячі одиниць цієї зброї.

В Україну доправили дві тисячі пістолетів-кулеметів MP-5, вироблених у Туреччині. Ще стільки само кулеметів передадуть найближчим часом. Про це повідомляє агентство "Anadolu" з посиланням на директора турецького заводу при Інституті машинобудування і хімічної промисловості (MKEK) Алі Гюмюша.

«Ми забезпечуємо MP-5 вітчизняних замовників, а також відправляємо їх за кордон. Ми направили в Україну дві тисячі одиниць», - сказав він.

Фото: aa.com.tr

За словами Гюмюша, завод за минулі сім з половиною місяців виготовив 45 тисяч одиниць стрілецької зброї, в тому числі 33 тисячі гвинтівок MPT-55, 4500 гвинтівок MPT-76 і 7500 пістолетів-кулеметів MP-5.

Фото: aa.com.tr
Фото: aa.com.tr

Підприємство також планує найближчим часом налагодити експорт штурмових гвинтівок MPT-55 і MPT-76 і серійне виробництво снайперських гвинтівок JMK BORA-12.

Пістолети-кулемети MP-5 підприємство виробляє з 1984 року за ліцензією німецької компанії Heckler & Koch. Ліцензійне виробництво MP-5 здійснюється в 15 країнах світу.

Нагадаємо, компанія "Укрспецекспорт", яка входить до складу "Укроборонпрому", і турецький виробник безпілотників Baykar Defence створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Головним завданням цього підприємства є об'єднання потужностей оборонних комплексів двох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій. Одним з перших проєктів спільного підприємства стане розробка безпілотного літального апарата нового покоління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram