ГоловнаСуспільствоОсвіта

Понад 400 випускників НАДУ підтримали звернення до Зеленського з проханням про збереження і модернізацію їх альма-матер

ВНЗ загрожують закриття і ліквідація.

Понад 400 випускників НАДУ підтримали звернення до Зеленського з проханням про збереження і модернізацію їх альма-матер

Понад 400 випускників Національної академії державного управління при президенті України підтримали звернення до Володимира Зеленського, яким просять главу держави зберегти НАДУ, забезпечити її модернізацію, а також створити тристоронню контактну групу для напрацювання спільного бачення і пропозицій подальшого розвитку Академії держуправління.

Про це розповів голова Координаційної ради випускників академії держуправління Ярослав Лащук, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами Ярослава Лащука, випускників Національної академії державного управління глибоко стурбували чутки про можливе закриття ВНЗ, який спеціалізується на підготовці і підвищенні кваліфікації державних службовців категорії «А» і «Б».

На підтримку альма-матер була створена ініціативна група випускників, яка вже провела дві пресконференції, 4 консультативні зустрічі з адміністрацією Академії, а також низку виїзних зустрічей і консультацій на базі філій НАДУ в Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові.

У результаті понад 400 осіб висловили свою підтримку зверненню до президента Володимира Зеленського, яким главу держави просять зберегти ВНЗ, забезпечити його модернізацію, а також створити тристоронню контактну групу з представників Офісу президента, професорсько-викладацького складу НАДУ та ініціативної групи випускників Академії для напрацювання спільного бачення і пропозицій подальшого розвитку Академії держуправління.

«Випускники Національної академії держуправління глибоко стурбовані ситуацією, яка складається навколо ВНЗ і чутками про його можливу ліквідацію. На сьогоднішній день Академія - єдиний спеціалізований навчальний заклад, де готують високопрофесійних фахівців вищого рівня за українські гроші, відповідно до українського порядку і реалій, державних менеджерів, які є підтримкою і, по суті, гвардією Президента, такою необхідною для реалізації ініціатив з реформування і поліпшення ситуації в Україні. Від імені випускників Академії ми звертаємося до Володимира Зеленського з проханням узяти питання модернізації та розвитку НАДУ під особистий контроль. На нашу думку, питання, пов'язані з модернізацією Академії, ефективніше було б обговорювати в широкому колі, за участю як представників Офісу президента, так і професорсько-викладацького складу, разом з представниками ініціативної групи випускників. Так ми зможемо забезпечити всебічну експертизу і виробити таке рішення, щоб Академія держуправління стала не тільки сучасним закладом підготовки фахівців державного сектору вищого рівня, а й реалізувала повною мірою свій аналітичний проєктно-тренінговий потенціал, такий необхідний для навчання і підготовки представників влади всіх рівнів», - розповів Ярослав Лащук.

Лащук також зазначив, що Академія управління підготувала десятки тисяч професійних державних менеджерів, серед яких відомі політики, міністри, депутати всіх рівнів і всі ті, хто забезпечує функціонування машини державного управління.

«Академія - справжня кузня професійних управлінських кадрів. А професійно підготовлені керівники в системі управління державою - один з важливих елементів державної безпеки. Саме тому державних службовців повинні готувати в Україні, за рахунок нашого бюджету. Ми сподіваємося, що Володимир Олександрович Зеленський підтримає нашу ініціативу і дуже швидко особисто переконається, що саме випускники Академії стали рушійною силою і підтримкою тих позитивних змін, які відбуваються в країні, яких ми всі так очікуємо, в надії на які українці і вибрали Володимира Зеленського президентом», - зазначив Ярослав Лащук.

Нагадаємо, Національна академія державного управління була створена 1995 року спеціальним указом Президента України для підготовки вищих управлінських кадрів і, на відміну від більшості українських ВНЗ, перебуває в прямому підпорядкуванні Державного управління справами, а не Міністерства освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram