ГоловнаСуспільствоЖиття

У московському СІЗО "Лефортово" взяли передачі для трьох політв'язнів

Це може свідчити про те, що їх теж можуть видати Україні.

У московському СІЗО "Лефортово" взяли передачі для трьох політв'язнів
Фото: Виктория Ивлеева\ФБ

У московському СІЗО "Лефортово" взяли передачі для трьох українських політв'язнів: Романа Сущенка, Олексія Сізоновіча і в'язня, чий брат попросив не розголошувати його прізвище. Про це повідомила журналістка "Нової газети" Вікторія Івлєва у фейсбуці.

"На Романа Сущенка, Олексія Івановича Сізоновіча і ще одного політзека сьогодні були зроблені передачі в СІЗО "Лефортово" ... До в'язнів "Лефортово" передачі доходять дуже швидко, думаю, що протягом години", - написала вона.

При цьому журналістка підкреслила, що не стверджує, що в'язнів тримають в цьому СІЗО, але передбачає такий розвиток подій.

"Стверджую я лише те, що і на ім'я Романа, і на ім'я Олексія Івановича, і на ім'я ще однієї людини були зроблені передачі вагою по шість з половиною кілограмів. І ці передачі прийняті", - підкреслила журналістка.

Нагадаємо, сьогодні, 21 серпня РосЗМІ повідомили про можливу видачу Україні п'ятьох політв'язнів, які доставлені в московський слідчий ізолятор "Лефортово". Їх скоро можуть видати на батьківщину для відбування покарання.

Офіційного підтвердження цієї інформації ще не було. Але за даними правозахисного центру "Меморіалу", 20 серпня в СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram