ГоловнаСуспільствоОсвіта

Школярам з особливими освітніми потребами можуть продовжити навчання на 2 роки

Йдеться про учнів інклюзивних класів початкової і базової школи.

Школярам з особливими освітніми потребами можуть продовжити навчання на 2 роки
Фото: Макс Требухов

Школярам з особливими освітніми потребами можуть продовжити тривалість навчання на 2 роки. Це передбачено змінами до постанови Кабінету Міністрів, які було ухвалено сьогодні, 21 серпня. Про це зазначено на сайті Кабміну.

Йдеться про учнів інклюзивних класів початкової і базової школи. На кожному з цих рівнів навчання може бути продовжено на 1 рік.

"Одна з головних цілей реформи освіти - щоб кожен учень міг досягти максимального успіху під час навчання в зручному для нього темпі. Тому, якщо дитина з особливими освітніми потребами з певних причин не може засвоїти вчасно освітню програму, то тепер для неї є можливість продовжити навчання на 2 роки", - прокоментувала рішення міністр освіти Лілія Гриневич.

Питання збільшення тривалості навчання учневі буде вирішувати команда психолого-педагогічного супроводу, відповідно до індивідуальної освітньої траєкторії, погодивши це з батьками або законними представниками дитини.

Нагадаємо, з лютого 2018 року уряд встановив доплату 20% учителям і помічникам вихователів за години роботи в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти.

Крім того, Кабмін встановив 20% доплату вчителям підготовчих класів за класне керівництво і 15% за перевірку зошитів і письмових робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram