ГоловнаСуспільствоЖиття

Московський суд залишив чинним арешт 24 українських військовополонених моряків

Судові засідання за клопотанням прокурора проходили в закритому режимі.

Московський суд залишив чинним арешт 24 українських військовополонених моряків
Фото: EPA/UPG

Московський міський суд залишив чинним продовження арешту 24 українських моряків до 24 жовтня. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у фейсбуці.

"Апеляційна інстанція Московського міського суду залишила постанову Лефортовського районного суду без зміни", - написав він.

Полозов зазначив, що судові засідання з розгляду апеляційних скарг захисту на постанову Лефортовського районного суду про продовження терміну утримання під вартою за клопотанням прокурора проходили в закритому режимі.

16 серпня суд відхилив апеляційні скарги адвокатів одинадцяти українських військовополонених моряків.

Нагадаємо, 24 українських моряків захопили в полон сили ВМС Росії 25 листопада минулого року. 30 листопада українців вивезли до Москви. Росія ігнорує вимоги України та міжнародної спільноти про їхнє звільнення.

24 липня цього року стало відомо, що ФСБ Росії завершила розслідування стосовно військовополонених моряків і передала їм матеріали кримінальної справи для ознайомлення.

18 червня омбудсмен Людмила Денісова підписала клопотання до слідчого ФСБ Росії про прийняття рішення про обрання особистого зобов'язання як запобіжного заходу для військовополонених моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram