ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області вилучили майже 10 тисяч літрів контрафактного алкоголю і 32 тисячі пачок сигарет

Фігуранти справи "спеціалізувалися" на горілці та коньяку.

У Харківській області правоохоронці викрили угруповання, яке реалізувало схему збуту і транспортування незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Таких вилучено майже 10 тисяч літрів. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Незаконна діяльність здійснювалася на території Краснокутського і Богодухівського району Харківської області, надалі контрафактна продукція повинна була потрапити на споживчий ринок Харкова й області.

Фото: npu.gov.ua

У вівторок, 20 серпня, під час проведених обшуків правоохоронці вилучили майже 10 тисяч літрів контрафактної продукції. Фігуранти справи "спеціалізувалися" на горілці і коньяку.

Фото: npu.gov.ua

Продукція фасувалась у пляшки об'ємом 5 літрів і в пакети "bag-in-box" обсягом 10 літрів. Окрім того, правоохоронці вилучили 32 тис. пачок контрафактних сигарет без марок акцизного податку України.

Фото: npu.gov.ua

За цим фактом розпочато досудове розслідування, передбачене ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Вирішується питання про повідомлення про підозру й обрання запобіжного заходу фігурантам справи.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, в травні 2019 року в Хмельницькій області поліція вилучила 10 тонн фальсифікованого спирту і 4300 літрів "горілки" і "коньяку", а також лінію для виробництва паперової тари для цього алкоголю.

Горілку в вказаній тарі продавали через торгові точки на ринках Хмельницької області та за її межами в невеликих кафе. За попередніми підрахунками щомісячний дохід організатора цієї діяльності сягав 36 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram