ГоловнаСуспільствоЖиття

Facebook оновлює новинний розділ і шукає досвідчених журналістів

Раніше новини відбирав алгоритм, але тепер соцмережа хоче покласти це завдання на живих людей.

Facebook оновлює новинний розділ і шукає досвідчених журналістів
Фото: Телеканал 24

Компанія Facebook створює новий новинний розділ, який буде називатися News Tab. У зв'язку з цим соцмережа шукає досвідчених журналістів для відбору новин для цього розділу. Про це повідомляє The New York Times.

Повідомляють, що Facebook тривалий час покладався на алгоритм, який відбирав новини для своїх користувачів, проте тепер соцмережа "хоче покладатися на щось інше для вирішення цієї ж задачі: на людей".

Журналісти допоможуть курирувати новий розділ у мобільному додатку компанії News Tab. Facebook планує найняти досвідчених журналістів із різних видань, які відбиратимуть і перевірятимуть новини на достовірність.

Інформація про вакансії опублікована на дошці оголошень про зайнятість у Facebook.

"Наша мета в тому, щоб News Tab надавала персоналізовані, надзвичайно актуальні для користувачів новини ... Ми найняли невелику команду журналістів, щоб переконатися, що користувачі отримають найкращі історії", - наголосила очільниця Facebook з питань партнерства у сфері новин Кемпбелл Браун.

Нагадаємо, корпорацію Facebook періодично критикують за неналежний контроль новин. Наприклад, у березні 2019 року адміністрація Facebook видалила близько двох тисяч акаунтів, пов'язаних із Росією, за поширення дезінформації, зокрема про події в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram