ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби окупанти одинадцять разів порушили режим тиші на Донбасі

Один український військовий отримав поранення.

З початку доби окупанти одинадцять разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: uazmi.org

За минулу добу російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це пресцентр штабу операції Об'єднаних сил повідомив на фейсбуці.

"З метою заподіяння найбільшого збитку нашим військовослужбовцям на одному з напрямків ворог застосував безпілотний літальний апарат, оснащений гранатометним пострілом (ВОГ-25)", - ідеться в ранковому зведенні.

У результаті цього пострілу було поранено одного українського військового.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти вчинили десять обстрілів позицій Об'єднаних сил: біля Новотроїцького - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; чотири рази поблизу Водяного - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; біля Талаківки - з автоматичного гранатомета; поблизу Павлополя - було застосовано автоматичний гранатомет і безпілотник з гранатометним пострілом (ВОГ-25), через що одного військовослужбовця поранено. Поблизу Лебединського окупанти застосовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності угруповання "Північ" супротивник здійснив один обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів неподалік від Світлодарська.

Нагадаємо, вчора відбулася зустріч президента Франції Еммануеля Макрона з президентом РФ Володимиром Путіним. Останній заявив, що альтернативи "нормандському формату" переговорів з приводу врегулювання ситуації на Донбасі не існує, проте є низка питань, які необхідно вирішити перед організацією саміту.

Серед таких він виокремив особливий статус Донбасу і питання, пов'язане з амністією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram