ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

ПЦУ оскаржила рішення російського суду про розірвання договору оренди собору в Сімферополі

Договір розірвали через надуману заборгованість в 1 гривню.

ПЦУ оскаржила рішення російського суду про розірвання договору оренди собору в Сімферополі
Кафедральный собор Владимира и Ольги в Симферополе
Фото: yuhanson.livejournal.com

Управління Кримської єпархії Православної церкви України оскаржило рішення російського Арбітражного суду Криму за позовом Міністерства майнових і земельних відносин Криму про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.

Про це повідомив архієпископ Климент, посилаючись на копію ухвали суду про прийняття скарги.

"Двадцять перший окружний адміністративний суд у Севастополі 6 серпня схвалив до провадження скаргу за позовом Міністерства майнових і земельних відносин Криму до Управління Кримської єпархії УПЦ Київського патріархату про стягнення грошових коштів, дострокове розірвання договору оренди, спонукання повернути нерухоме майно", - цитує документ Крим.Реалії.

Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги призначене на 17:30 29 серпня.

Також архієпископ Климент розповів, що виділену в Сімферополі землю для кафедрального собору Кримської єпархії ПЦУ віддали Римсько-католицькій церкві.

Раніше архієпископ Климент повідомив, що після рішення суду про передачу в користування російського Мінмайна Криму майно собору ПЦУ в Сімферополі було "розграбовано і розламано". Російська влада публічно не коментує цієї ситуації.

У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла в Православну церкву України. Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року зажадало звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.

Підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму 28 червня зобов'язав передати приміщення собору в користування російського Мінмайна Криму. Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент повідомив, що оскаржуватиме це рішення.

У середині червня в будівлі храму почалися будівельні роботи, ініційовані Мінмайна Криму і без узгодження з Кримською єпархією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram