ГоловнаСуспільствоВійна

У СЦКК заявили про готовність української сторони почати відновлення моста в Станиці Луганській

Територію біля моста розмінували 16 серпня.

У СЦКК заявили про готовність української сторони почати відновлення моста в Станиці Луганській
Фото: Офис президента Украины

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про готовність почати роботи з відновлення моста в районі Станиці Луганської.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил в фейсбуці.

"Зокрема, завтра, 20 серпня 2019 року, українська сторона готова почати демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих в районі КПВВ «Станиця Луганська», і до початку робіт, безпосередньо, щодо відновлення зруйнованого моста.

У СЦКК підкреслили, що зазначені роботи будуть проводитися в рамках виконання існуючих домовленостей з розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської.

"Варто зазначити, що виконання українською стороною відповідних зобов'язань можливе тільки в разі дотримання збройними формуваннями Російської Федерації і їх найманцями своїх зобов'язань з синхронного демонтажу фортифікаційних споруд і відновлювальних робіт на цій ділянці", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 16 серпня співробітники ДержНС розмінували територію біля моста в Станиці Луганській. Під час розмінування було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів.

До роботи безпосередньо на зруйнованій частині моста бойовики українських саперів не допустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram