ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ підозрює керівників машинобудівного заводу у фінансуванні бойовиків "ДНР"

Вони відправляли терористам обладнання для шахт на суму 30 млн гривень.

СБУ повідомила про підозру трьох осіб, причетних до механізму поставки промислового обладнання для вугільні шахти на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це повідомляють у пресцентрі СБУ.

"Залучені до операції Об'єднаних сил оперативники спецслужби встановили, що впродовж 2018-2019 років вітчизняне машинобудівне підприємство за документами нібито експортувало гірниче обладнання на адресу російських компаній. Насправді промислове обладнання доставляли на вуглевидобувні підприємства, розташовані на території "ДНР", - сказано в повідомленні СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Після перетину російсько-українського кордону продукцію за схемою "перерваного транзиту" доставляли організатори протиправної схеми на окуповані території Донецької області для використання на "націоналізованих" підприємствах.

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ задокументували переправлення терористам обладнання на суму 30 млн гривень. Кошти спрямовувалися на фінансування "установ "ДНР", зокрема силового блоку, і на інші заходи для утримання терористами захоплених територій Донецької і Луганської областей.

Фото: ssu.gov.ua

Гендиректору підприємства, який є депутатом Донецької облради, його заступнику, а також ще одному учаснику злочинної оборудки повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, співробітники СБУ блокували незаконні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих районів Луганської області на підконтрольну українській владі територію і в зворотному напрямку. Ділки зареєструвалися як суб'єкти господарювання в "ЛНР". За оперативною інформацією, зловмисники платили "податки і збори" в "бюджет" бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram