ГоловнаКультура

Львівський забудовник пообіцяв відновити знищену мозаїку магазину "Океан"

Мер міста має намір ініціювати посилення покарання за руйнування творів мистецтва.

Львівський забудовник пообіцяв відновити знищену мозаїку магазину "Океан"
facebook.com/comfycity.lviv
Фото: Євген Нікіфоров

У Львові компанія-забудовник, яка знищила під час будівельних робіт мозаїку на стіні магазину "Океан" (вулиця Володимира Великого, 26-а), пообіцяла її відновити.

Про це повідомив у фейсбуці мер міста Андрій Садовий.

"Щодо вирішення найважливішого для громади міста питання знищеної мозаїки колишнього магазину «Океан» - отримав лист від власника "Ріел-Естейт Груп". Забудовник пропонує реконструювати художній твір повністю за свій рахунок і додатково передати місту приміщення на 1000 кв. м для відкриття там дитячої школи художнього та музичного напрямку", - написав він.

Садовий також зазначив, що має намір ініціювати доповнення до українського законодавства, щоб максимально жорстко посилити покарання за руйнування творів мистецтва і пам'ятників архітектури.

"Ніхто не має права знищувати нашу спільну спадщину і надбання", - підкреслив мер Львова.

Фото: facebook.com/andriy.sadovyi

Нагадаємо, в липні у Львові під час будівельних робіт компанія "Ріел-Естейт Груп" зруйнувала радянську мозаїку художника Володимира Патика. Раніше, в квітні 2018 року, комісія Львівської міськради штрафувала "Ріел-Естейт Груп" на 170 тисяч гривень за перепланування пам'ятника архітектури на площі Ринок, 11. Пізніше цю ж фірму штрафували на 17 тисяч гривень за перепланування будинку на площі Ринок, 19.

На початку серпня у Львові знищили мозаїку на території колишнього заводу "Кінескоп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram