ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала в Миколаєві чоловіка, який побив на камеру ветерана АТО (оновлено)

Суд Хмельницького заарештував його до 1 жовтня із заставою понад 40 тис. гривень  

Поліція затримала в Миколаєві чоловіка, який побив на камеру ветерана АТО (оновлено)
Фото: Youtube

У Миколаєві 17 серпня оперативники місцевого карного розшуку та спецпідрозділ поліції Хмельницької області затримали скандального блогера з Бердичева Артура Сороченка.

Про це пише місцеве видання "Преступности.НЕТ" з посиланням на свої джерела.

За попередньою інформацією, Сороченка затримали на орендованій квартирі, для цього залучили бійців спецназу. Вистежили блогера миколаївські оперативники, які вели за ним спостереження.

Видання "Факти" зі слів спікера хмельницької поліції Інни Глеги пише, що Сороченка везуть з Миколаєва до Хмельницького, де йому будуть обирати запобіжний захід.

Сороченко став відомий в зв'язку з публікацією відео, на якому він б'є в Хмельницькому ветерана АТО.

"Коли в інтернеті розмістили відео, на якому блогер б'є чоловіка, який заявив, що воював в АТО, нам ще було невідомо, де це сталося: в жодній області не було зареєстровано заяву про цей інцидент", - розповіла "Фактам" речник поліції Хмельницької області Інна Глега.

"Передбачалося, що це могло бути в Житомирській області, де зареєстрований цей блогер, Артур Сороченко. Його особу встановили дуже швидко, однак нічого не було відомо про потерпілого. Але на відео прозвучало слово «Хмельницький», тому поліцейські об'їхали всі місця в обласному центрі, хоч приблизно схожі на відображене у відеоролику. Виявилося, це дійсно відбувалося в нашому місті, і детективи Хмельницького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за хуліганство", - повідомили в поліції.

"Потім відео показали дільничним, оперативникам, щоб встановити особу потерпілого. Це також вдалося зробити. Чоловік на відео - житель Хмельницького. У 2014 році він добровольцем пішов в АТО, воював у складі одного з сформованих тоді батальйонів тероборони. Зараз вже демобілізувався. Він розповів, що інцидент стався на початку липня. До правоохоронців не звертався, але якщо його вже знайшли, то вирішив написати заяву в поліцію", - заявила Глега.

Сороченко підозрюється в хуліганстві (частина 1 статті 296 Кримінального кодексу України). За цією статтею під варту не беруть, тому блогер незабаром може опинитися на волі.

Після того, як Сороченка внесли на "Миротворець", він пообіцяв зґвалтувати в неприродний спосіб куратора проекту нардепа Антона Геращенка.

Оновлення. Суд Хмельницького заарештував Сороченка до 1 жовтня, повідомляє місцевий сайт "Vsim.ua".

"Артура Сороченка взяли під варту до 1 жовтня. Але він зможе вийти на свободу, внісши 40140 гривень застави", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що на суді Сороченко вибачився перед усіма бійцями ООС і їхніми матерями та заявив, що підтримує територіальну цілісність України. Він також пояснив, що конфлікт стався виключно на побутовому ґрунті, і він готовий понести за це покарання.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram