ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала власника одеського готелю, де загинули люди

Йому висунуть підозру в порушенні вимог пожежної безпеки.

Поліція затримала власника одеського готелю, де загинули люди
Фото: slovoidilo.ua

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області ввечері 17 серпня затримали бізнесмена Вадима Чорного. йому належить готель "Токіо Стар", де в результаті пожежі загинули дев'ять гостей.

Про це повідомила пресслужба місцевої прокуратури.

Йому збираються пред'явити підозру в порушенні вимог пожежної безпеки в готелі (ч.2 ст.270 Кримінального кодексу) і підготувати клопотання про запобіжний захід.

Нагадаємо, жертвами пожежі в готелі "Токіо Стар", що сталася в ніч на 17 серпня, стали дев'ять осіб, ще десять людей постраждали. Це був один з найбільших і в той же час один з найдешевших готелів в Одесі. Найдешевший номер "без вікна" в ньому коштував від 390 грн на добу.

Основна версія пожежі в Одесі - коротке замикання в електрощитовій.

Президент Володимир Зеленський через кілька годин після пожежі пообіцяв, що власник готелю Вадим Чорний буде притягнутий до відповідальності в зв'язку з загибеллю людей.

Сам бізнесмен заявив одеським ЗМІ, що готовий нести повну відповідальність за те, що трапилося, якщо буде встановлено його вину. У той же час він запевнив, що пожежна сигналізація в готелі була справною і під час пожежі спринклери спрацювали. За його словами, персонал готелю організовано вивів гостей - "крім тих, хто не відповідав ні на дикий стукіт у двері, ні на сигналізацію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram