ГоловнаСуспільствоЖиття

Як вибрати і оформити тревел-поліс: інструкція для туриста

Мандрівник може придбати тревел-поліс у страховій компанії, у туроператора або в прикордонному пункті продажів. Будь-який варіант дозволить потрапити за кордон і, в разі необхідності, компенсувати витрати на невідкладну медичну допомогу. Але не кожне страхування на візу забезпечить повноцінний захист від фінансових ризиків.

Навіщо потрібен туристичний поліс

Без тревел-поліса лікування за кордоном може обійтися в круглу суму. У разі хвороби або травми незастрахованому туристу доведеться платити за будь-які медичні послуги: від виклику лікаря в номер готелю до складної хірургічної операції в клініці.

Туристичне страхування для поїздки за кордон покриває витрати на екстрену медичну допомогу в рамках ліміту 30 тисяч євро (можна збільшити). Страховик оплачує транспортування до клініки, стаціонарне та амбулаторне лікування, медикаменти та перевезення в Україну. Крім того, компанія виплатить компенсацію, якщо в результаті нещасного випадку настане інвалідність або летальний результат.

Чи потрібне страхування для виїзду за кордон, якщо турист в змозі оплатити своє лікування? У більшості випадків - так. Тревел-поліс вимагається для відвідування багатьох держав, включаючи 26 країн Шенгену. Без нього вам не оформлять візу і повернуть назад в разі перевірки на митниці. Ризик в цьому випадку невиправданий: ціна медстрахування для виїзду за кордон цілком доступна, а поліс позбавить від незапланованих витрат під час поїздки.

Базова і розширені програми страхування

Перед тим, як оформити страхування для поїздки за кордон, уточніть, в яких випадках «подушка безпеки» спрацює, а в яких - ні.

Крім гострих захворювань за базовим полісом можна вилікувати тільки побутові травми. Розширена програма страхування туристів з опцією «Активний відпочинок» покриває лікування травм, отриманих під час занять альпінізмом, гірськими лижами, дайвінгом, рафтингом і іншими видами спорту.

Різниця між програмами може полягати і в термінах дії. Дешевший варіант забезпечить захист протягом однієї поїздки, тоді як розширеного поліса вистачить на кілька подорожей.

У яких ситуаціях компенсація не виплачується

Захист не спрацює, якщо турист постраждає в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. При цьому неважливо, скільки коштує туристичне страхування: 150 або 500 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram