ГоловнаСуспільствоОсвіта

З 1 вересня старшокласники вивчатимуть фінансову грамотність за новими підручниками

Курс "Фінансова грамотність" викладають у 1200 українських школах.

З 1 вересня старшокласники вивчатимуть фінансову грамотність за новими підручниками
Фото: mon.gov.ua

У Міністерстві освіти і науки презентували нові навчальні матеріали для учнів 9-х і 10-х класів, які допоможуть їм опанувати фінансову грамотність.

Про це повідомляють на сайті Міносвіти.

"Програма, навчальний посібник і робочий зошит "Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?" були створені 2019 року. Вони повністю враховують зміни у фінансовій сфері за останні 5 років. Наприклад, є блоки про основні права споживачів фінансових послуг, правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалюту, електронні гроші, платіжні інтернет-інструменти тощо", - йдеться в повідомленні.

Розробляли матеріали фахівці Міносвіти, проекту USAID "Трансформація фінансового сектору", Університету банківської справи й інші експерти.

Посібник складається з п'яти розділів і 25 тем.

"1 вересня українським школярам буде запропоновано курс фінансової грамотності, який не поступається найкращим курсам Європи і США. Працюючи над цим проектом разом з Міносвіти, ми мали на меті навчити наступні покоління українців того, як, коли і чому потрібно користуватися фінансовими послугами. Ми сподіваємося, що цей курс стане основою для реалізації Національної стратегії підвищення фінансової грамотності в Україні", - підкреслив Роберт Бонд, керівник Проєкту USAID "Трансформація фінансового сектору".

У Міносвіти зазначили, що курс "Фінансова грамотність" викладають у 1200 школах по всій країні.

Нагадаємо, пілотний курс "Фінансова грамотність" стартував в Україні 2012 року в 68 загальноосвітніх навчальних закладах.

Зазначимо, що цього року у 25 українських школах випробують нову програму соціально-емоційного навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram