ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився повернути радникові голови ДСА вилучений під час обшуку Iphone

Обшук проводили у квітні у справі про закупівлю обладнання для судів.

Суд відмовився повернути радникові голови ДСА вилучений під час обшуку Iphone
Фото: goodvin.info

Солом'янський районний суд Києва відмовився повернути раднику голови Державної судової адміністрації мобільний телефон Iphone, вилучений під час обшуків.

Про це йдеться в рішенні суду від 11 липня, передають "Українськi Новини".

Як повідомляли, у квітні співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшук у приміщенні судової адміністрації, також у кабінетах керівництва. Слідчі заходи проводили в рамках справи про закупівлю обладнання для суддів.

Захист радника голови ДСА звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність слідства щодо повернення вилученого майна. Однак суд залишив скаргу без задоволення.

Нагадаємо, в НАБУ повідомили, що обшуки в ДСА проводили за фактом можливого привласнення коштів під час здійснення закупівель оргтехніки для потреб судів України за рахунок державного бюджету. Попередня правова кваліфікація - ч.5 ст.191 КК України. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ почали навесні 2018 року. Голова ДСА Зеновій Холоднюк вважає обшуки НАБУ політично мотивованими.

1 серпня 2019 року Генпрокуратура викликала голову ДСА Холоднюка на допит як свідка у справі про можливе втручання суддів Окружного адмінсуду Києва в діяльність держорганів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram