ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР порушило справу проти двох поліцейських, які могли знати про підготовку замаху на "Сармата"

Правоохоронці приховали інформацію і не запобігли загибелі активіста.

ДБР порушило справу проти двох поліцейських, які могли знати про підготовку замаху на "Сармата"
Виталий Олешко (Сармат)
Фото: Facebook

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо двох поліцейських, які могли знати і приховувати факти підготовки замаху на громадського активіста Віталія Олешка ("Сармата"). Про це повідомила перша заступниця голови ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у фейсбуці.

"Сьогодні відкрили кримінальне провадження за фактом, можливо, неправомірних дій поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку вбивства Віталія Олешка (позивний "Сармат") - громадського активіста і ветерана АТО, однак приховали цей факт і не запобігли йому", - написав вона.

Провадження зареєстровано за фактом приховування особливо тяжкого злочину і зловживання службовим становищем. Під час досудового розслідування слідчим необхідно з'ясувати, чи дійсно співробітники Національної поліції знали про підготовку вбивства активіста. Про це можуть свідчити записи телефонних розмов підозрюваних у вбивстві, що їх мали правоохоронці.

Нагадаємо, Олешка застрелили 31 липня 2018 року із двоствольної рушниці у подвір'ї власної садиби в Бердянську (Запорізька область). 16 грудня 2018 поліція затримала ймовірного замовника вбивства Олешка - ним виявився 34-річний бізнесмен з Дніпра Євген Бродський. За даними слідства, він є підозрюваним організатором убивства, який фінансував злочин. Зокрема, в розмовах інших фігурантів злочину йдеться про $1000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram