ГоловнаСуспільствоПодії

Купрія облили фекаліями в Гостомелі, нападника затримали (оновлено)

Підозрюваний у нападі - громадянин Росії.

Купрія облили фекаліями в Гостомелі, нападника затримали (оновлено)
Фото: ipnews.in.ua

У Київській області поліція оголосила план "Перехоплення" через напад на народного депутата. Про це повідомила пресслужба відомства на своїй сторінці у фейсбуці.

Інцидент стався в Гостомелі сьогодні близько 10 години ранку. Двоє невідомих напали на депутата, розпорошили йому в обличчя сльозогінний газ і облили "рідиною з різким неприємним запахом, схожим на екскременти".

На місце події прибула слідчо-оперативна група. У розшук оголошено сірий автомобіль "Опель" з іноземними номерними знаками.

Ім'я потерпілого депутата не повідомляють.

На перехоплення зловмисників орієнтовані всі наряди поліції області.

Оновлення. Про напад повідомив потерпілий - депутат Віталій Купрій. Він опублікував фото з місця події з проханням допомогти в упізнанні нападників.

Оновлення 12:55. Потерпілий депутат опублікував відео, в якому заявляє, що напад на нього замовили Анатолій Матіос і Володимир Тесля. Купрій також повідомив, що його охорона відбила в нападників-"чеченців" сумку, в якій були документи та телефон депутата.

Оновлення 15:35. Близько 15:30 поліція Київської області повідомила, що нападника затримано. Ним виявився 23-річний громадянин Росії Руслан Хажмурзаєв, який має дозвіл на довгострокове перебування в Україні.

Фото: facebook.com/KyivOperativ

Також знайдено автомобіль, у якому він утік із місця події, його вилучено як речовий доказ.

Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Мотиви й обставини нападу встановлюють у рамках провадження за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу - хуліганство.

Нагадаємо, в червні невідомі скоїли схожий напад на депутата Олександра Шевченка в Івано-Франківську. Тоді поліція розцінила напад як хуліганство, про затримання нападників не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram