ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ перекрила незаконні пасажирські перевезення з "ЛНР" на підконтрольну територію

Жителі Стаханова організували маршрут через Росію.

СБУ перекрила незаконні пасажирські перевезення з "ЛНР" на підконтрольну територію
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України блокували незаконні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих районів Луганщини на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що нелегальний бізнес організували двоє мешканців Стаханова, які мали українські дозвільні документи для здійснення міжнародних перевезень з безстроковим терміном дії. Пізніше ділки зареєструвалися як суб'єкти господарювання в "ЛНР". За оперативною інформацією, зловмисники платили "податки і збори" в "бюджет" бойовиків.

Для здійснення незаконних перевезень вони залучили 8 жителів Стаханова і Харкова як водіїв. Автобуси з пасажирами прямували в РФ через неконтрольовану українською владою ділянку державного кордону і в'їжджали в Україну через пункти пропуску.

Під час санкціонованих слідчих дій у Харкові в житлових приміщеннях і транспортних засобах фігурантів проваджнення правоохоронці вилучили документи та інші речові докази протиправної діяльності.

Зараз слідчими СБУ двом учасникам незаконних перевезень повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а також накладено арешт на транспортний засіб.

Фігурантам справи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram