ГоловнаСуспільствоВійна

На час ремонту мосту в Станиці Луганській побудують іще один

Протягом 2,5 місяців буде завершено першу з двох черг його будівництва.

На час ремонту мосту в Станиці Луганській побудують іще один
Фото: facebook.com/klymenkoyurii

Під час ремонту мосту в Станиці Луганській побудують ще один тимчасовий міст. Про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький під час пресконференції в Сєвєродонецьку, повідомляє фейсбук облдержадміністрації.

Комарницький повідомив, що на цей момент проєкту ремонту Станично-Луганського мосту ще немає, проте триває його розробка. На час його ремонту для зручності громадян планують зробити тимчасовий обхідний міст. Приблизно протягом 2,5 місяців буде завершено першу з двох черг його будівництва.

Голова Луганської області зазначив, що протягом липня-серпня в Кабміні відбулися три наради, присвячені виключно питанням життєдіяльності області. Наголошують, що ремонт мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській - пріоритетне завдання.

На сьогодні в КПВВ функціонує соціальний автобус, який перевозить людей на ділянці завдовжки 800 метрів, а також розширено майданчики для перебування людей і розвороту транспорту. Крім того, на ділянці руху автобуса завтра планують запустити електромобіль на вісім місць, який минулого тижня отримали партнери Луганської області з Агентства ООН у справах біженців.

Фото: Луганська обласна державна адміністраціяфб

«Сьогодні відповідна документація перебуває на узгодженні. Уже завтра він повинен почати працювати. Заплановано придбати ще один такий електромобіль», - додав Комарницький.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що на засіданні ТКГ була досягнута домовленість про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганської, в тому числі знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець.

Повідомляли, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту мосту. Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту, щоб підготувати проєкт відновлення.

1 серпня у Станиці Луганській почали розміновувати територію біля мосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram