ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін офіційно призначив освітнім омбудсменом директора київської школи Горбачова

Інститут освітнього омбудсмена створюється для захисту прав здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників.

Кабмін офіційно призначив освітнім омбудсменом директора київської школи Горбачова
Сергей Горбачев
Фото: Лилия Гриневич

Кабінет Міністрів офіційно призначив директора київської школи №148 Сергія Горбачова на посаду освітнього омбудсмена.

Рішення було прийнято сьогодні, 14 серпня, повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки.

"Ми щиро раді, що це рішення прийнято. Тепер Сергій Іванович зможе розпочати безпосередню роботу. Очевидно, що відразу почати розгляд звернень він не зможе - спочатку потрібно зайнятися розміщенням, пройти всі юридичні нюанси, набрати команду. Міносвіти налаштоване максимально сприяти новому омбудсмену. Тому ми сподіваємося, що вже найближчим часом усю організаційну роботу буде завершено і омбудсмен почне свою діяльність", - зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Відзначають, що інститут освітнього омбудсмена створюється для захисту прав здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників.

До цієї посади виписано дуже чіткі вимоги. Зокрема, він не може суміщати свою роботу з іншою діяльністю, крім творчої і викладацької, повинен бути громадянином України, який проживає на території держави не менш ніж п'ять років, мати вищу освіту і відповідний досвід роботи, а також вільно володіти державною мовою.

Конкурс на посаду освітнього омбудсмена було оголошено 17 травня, ним займалася спеціально створена комісія при МОН. 12 липня Гриневич оголосила результати конкурсу.

Нагадаємо, рішення про створення посади освітнього омбудсмена Кабінет Міністрів України прийняв улітку 2018 року. Посада була офіційно створена з 1 січня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram