ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянам-пільговикам виплатять по 280-500 гривень допомоги до Дня незалежності

Фінансову підтримку отримають 336 430 жителів Києва.

Киянам-пільговикам виплатять по 280-500 гривень допомоги до Дня незалежності
Фото: Первый запорожский

Київська міська державна адміністрація виплатить одноразову матеріальну допомогу в розмірі від 280 до 500 гривень 336,4 тис. киян з нагоди Дня незалежності. Про це йдеться в повідомленні пресцентру КМДА.

"З нагоди святкування Дня незалежності України в 2019 році окремим категоріям соціально незахищених верств населення міста Києва буде надано одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу. Загалом  таку фінансову підтримку отримають 336 430 жителів Києва", - сказано в ньому.

Матеріальну допомогу отримають кияни 21 пільгової категорії, а також внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку і фактично проживають у Києві.

Допомога буде надана в розмірі 500, 330, 300, 290 і 280 грн, залежно від категорії.

Допомогу в розмірі 500 гривень виплатять: дітям-сиротам; членам сімей загиблих під час участі в Революції гідності або антитерористичної операції (внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання), а також зниклим безвісти і добровольцям-учасникам АТО; членам сімей загиблих Героїв України; праведникам Бабиного Яру; реабілітованим після репресії і членам їхніх сімей, яких примусово переселили; учасникам народного ополчення в Києві в 1941 році; батькам, матерям загиблих військовослужбовців строкової військової служби.

Нагадаємо, святкові заходи на День незалежності почнуться о 09:30 з пам'ятної церемонії біля хреста на місці загибелі Героїв Небесної сотні в Києві. Під звук дзвонів на Майдані Незалежності буде піднято національний прапор, а військовий хор виконає гімн України.

Також відбудеться нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах. Воно розпочнеться близько 09:50.

Об 11:00 розпочнеться хода захисників України за участю ветеранів. Військового параду цьогоріч не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram