ГоловнаСуспільствоПодії

Сильний вітер зняв покрівлю із 9 шкіл і десятків житлових будинків у чотирьох областях

205 населених пунктів знеструмлено, в Сторожинці град побив вікна районної лікарні.

Сильний вітер зняв покрівлю із 9 шкіл і десятків житлових будинків у чотирьох областях
Фото: dsns.gov.ua

У ніч з 13 на 14 серпня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, град і пориви вітру) відбулося знеструмлення 205 населених пунктів у 5 областях. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

У Чернігівській області знеструмлено 105 населених пунктів, у Львівській - 40, у Чернівецькій - 26, у Київській - 24 і в Житомирській - 10. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

У Чернігівській області в результаті сильного вітру на території трьох районів пошкоджено покрівлю будинків. У селі Перелюб вітер пошкодив покрівлю школи на площі 300 кв. м, а також дахи 12 будинків і 13 господарських будівель. Також постраждали школи в с. Ільмівка і Добрянка. Крім того, в Добрянці вітер зняв близько 100 кв.м покрівлі багатоквартирного житлового будинку.

У Чернівецькій області в результаті сильного граду в м. Сторожинець пошкоджено покрівлю районної лікарні на площі 700 кв. м і 30 вікон, повідомляють про пошкодження дахів двох гімназій, середньої школи та ліцею, кількість пошкоджених житлових будинків уточнюють.

За попередньою інформацією, постраждалих від негоди немає, обсяг пошкоджень і збитків уточнюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram