ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі встановили 122 капкани на підтримку політв'язнів Кремля

Активісти вважають, що влада не докладає зусиль для звільнення політв'язнів.

В Одесі на Приморському бульварі активісти 13 серпня встановили 122 капкани, що символізують кількість громадян, яких незаконно утримують у в'язницях Росії та окупованого Криму.

Фото: Думская

Фото: Думская

Мета інсталяції - привернути увагу громадянського суспільства в регіонах. Акція всеукраїнська і проходитиме в десяти містах.

Про це Думской розповіли організатори акції.

Фото: Думская

Одеса - перше місто, де проводиться така акція. Наступним містом, де виставлять інсталяцію 15 серпня, буде Херсон.

Правозахисники вважають, що українська влада не докладає всіх можливих зусиль для звільнення в'язнів путінського режиму.

Фото: Думская

"Ми б хотіли від президента конкретних дій, хоча я майже щодня спілкуюся з людьми з Офісу президента і вони нас не футболять. Двері нібито відчинені, але немає конкретних дій", - розповів глава об'єднання родичів в'язнів Кремля, брат політв'язня Євгена Панова Ігор Котелянець.

Фото: Думская

За його словами, сьогодні в'язні Кремля потребують допомоги, оскільки у них там немає нормального одягу, їжі, медикаментів, і все це вимагає фінансових ресурсів.

"Тому ми закликаємо людей, які хочуть підтримати, знайти в інтернеті наш проект "Родичі політв'язнів Кремля" і підтримати", - додав Ігор Котелянець.

За даними Міністерства закордонних справ України, Росія незаконно утримує понад 70 українців. Серед них 24 українських моряків, захоплених Росією біля берегів Чорного моря наприкінці листопада 2018 року, і полонені на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram