ГоловнаСуспільствоПодії

У зоні відчуження поліція затримала 17 "сталкерів" за добу

Туристам-екстремалам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Під час патрулювання чорнобильської території зони відчуження правоохоронці протягом доби виявили та затримали чотири групи "сталкерів", серед яких є й іноземці, які проникли на територію з метою туризму.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в Київській області.

Перша група з двох чоловіків 28 і 42 років була затримана у відселеному селі Люб'янка. Порушники - жителі міст Єнакієвого та Миколаєва.

Другу групу порушників - молодиків 20 років з Дніпропетровської та Чернігівської областей - правоохоронці затримали у відселеному місті Прип'ять.

На об'єкті "Чорнобиль-2" була затримана третя група киян 18, 19, 20 і 39 років.

Поблизу села Бички поліція затримала ще дві групи туристів, четверо з яких громадяни Франції 19, 20, 27 років і провідник - киянин 25 років. Решта також кияни і жителі Донецької області 18 і 20 років.

Щодо цих громадян складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Туристам-екстремалам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Матеріали справ скеровані до суду для ухвалення рішення.

Нагадаємо, адміністрація зони відчуження проводить офіційні екскурсії по Чорнобильській зоні і власне станції, а також відселених містах Прип'ять і Чорнобиль. Самостійне перебування в зоні небезпечне для туристів, оскільки вони можуть отримати велику дозу радіації під час взаємодії з предметами, рослинами або ґрунтом, і можуть вивезти заражені об'єкти за межі зони, ставлячи під загрозу зараження інших людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram