ГоловнаСуспільствоПодії

Спецслужби РФ намагаються вербувати українських військових у соцмережах під виглядом охочих до знайомств жінок

Під час листування жінка запропонувала українському військовому збирати інформацію в інтересах ФСБ.

Спецслужби РФ намагаються вербувати українських військових у соцмережах під виглядом охочих до знайомств жінок
Фото: psychologyc

СБУ заявила, що російські спецслужби намагаються вербувати українських військовослужбовців у соціальних мережах під виглядом охочих познайомитися жінок. Про це повідомляють у пресцентрі відомства.

Зазначають, що ці спроби вербування є численними. Зокрема, співробітники спецслужби викрили вербувальний підхід ФСБ РФ до керівника підрозділу Збройних сил України, який проходить службу в районі проведення ООС.

Через одну із соцмереж контрольована спецслужбами РФ особа налагодила і підтримувала контакти з українським військовослужбовцем. Жінка під час розвитку нібито їх особистих відносин розпитала про службу офіцера в Збройних силах, після чого намагалася отримати від нього інформацію військового і суспільно-політичного характеру.

Під час листування вона запропонувала українському військовому збирати інформації в інтересах ФСБ за грошову винагороду. Жінка зазначила, що в разі надання представникам іноземної сторони важливих даних військовому буде забезпечений виїзд у РФ з можливістю отримання житла.

Після цієї пропозиції український офіцер звернувся в СБУ і надав докладні свідчення про обставини вербування.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала пенсіонера - голову громадської організації за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ. Військового пенсіонера спецслужби РФ завербували 2014 року.

Зібрані дані зловмисник передавав російському розвіднику, який "працював" під дипломатичним прикриттям Генконсульства Росії у Львові. Пенсіонерові повідомили про підозру в зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram