ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала пенсіонера за підозрою в зливі даних спецслужбам РФ

Пенсіонеру повідомили про підозру в зраді.

СБУ затримала пенсіонера за підозрою в зливі даних спецслужбам РФ
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала пенсіонера - голову громадської організації за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що військового пенсіонера спецслужби РФ завербували 2014 року. За завданням російських кураторів, він збирав розвідувальну інформацію про політичних і суспільних діячів, підрозділи Збройних сил України, спеціальні і правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів у Західному регіоні країни.

Зібрані дані зловмисник передавав російському розвіднику, який "працював" під дипломатичним прикриттям Генконсульства Росії у Львові.

За діяльність, не сумісну зі статусом консульської посадової особи, МЗС України оголосило дипломата-шпигуна персоною нон грата і видворило з території України.

Пенсіонеру повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Матеріали справи направлено до суду.

Нагадаємо, в липні 2019 року СБУ затримала колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ за підозрою в розвідувально-підривної діяльності на користь Федеральної служби безпеки Росії.

Він був завербований у 2014 році на території включеного Криму. За даними відомства, вербування здійснювали колишні співробітники самого СБУ, які перейшли на бік РФ. Затриманому оголошено про підозру в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram