ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві збираються ліквідувати стихійне кладовище домашніх тварин під приводом будівництва колектора

Власників просять перепоховати останки улюбленців до 10 вересня.

У Києві збираються ліквідувати стихійне кладовище домашніх тварин під приводом будівництва колектора
Фото: trassae95.com

На Русанівському цвинтарі домашніх тварин у Києві з'явилося оголошення, в якому йдеться про плани будівництва на цьому місці каналізаційного колектора.

Про це повідомляє "КиевVласть" із посиланням на повідомлення керівника притулку для бездомних тварин "Сіріус" Олександри Мезінової.

До її повідомленням у фейсбуці прикріплено фото оголошення з текстом: "У зв'язку з будівництвом Шліхтерівського каналізаційного колектора на цій ділянці, згідно з проєктом і розпорядженням КМДА від 11.06.2009 р. №668, буде розпочато будівництво залізобетонного ствола і колодязя. Будівельний майданчик буде розміщений на місці поховання домашніх тварин. Шановні власники похованих тварин, просимо вас перепоховати останки до 10 вересня 2019 року".

Зазначають, що замовником будівництва виступає КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва", а виконавцем - генпідрядник ТОВ "Навігаторспецбуд".

Власники могил домашніх вихованців обурені пропозицією самостійно провести перепоховання.

"І от питання. Кладовища досі немає, перепоховати нікуди. І що означає перепоховати? Процедуру напіврозкладеного трупа або кісток із шерстю, що виділяють трупну отруту, як узагалі собі уявляє місто? Перепоховання не фахівцями, звичайними людьми? Я вже не кажу про моральні аспекти цього всього... Прошу керівництво міста і Держпродспоживслужбу пояснити нам, простим смертним, як нам бути в такій ситуації, дикій ситуації", - написала Мезінова.

Нагадаємо, на початку року повідомляли, що влада виділила 2 млн гривень на облаштування кладовища для тварин у Деснянському районі столиці.

Міське кладовище для домашніх тварин планували створити в Деснянському районі Києва ще 2008 року. Однак відкрити його не змогли через відсутність коштів на закінчення будівництва.

У 2009 році Головне управління ритуальних послуг КМДА отримало дозвіл на кремацію тварин на Байковому цвинтарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram