ГоловнаСуспільствоВійна

"Азов" розповів про бійця, який загинув на Донбасі 10 серпня

Тіло загиблого вдалося евакуювати лише через три доби - через обстріли бойовиків.

"Азов" розповів про бійця, який загинув на Донбасі 10 серпня
Роман Романенко
Фото: azov.org.ua

10 серпня на Донбасі загинув військовослужбовець полку Національної гвардії "Азов" Роман Романенко. Боєць підірвався на ворожому фугасі.

Про це повідомляють на сторінці "Азову".

"10 серпня полк «Азов» зазнав непоправної і болісної втрати - під час виконання бойового завдання загинув "азовець" Роман Романенко, псевдо «Біч». Боєць підірвався на ворожому фугасі. Роман народився і виріс у Дніпрі, йому було 25 років. В «Азові» Роман служив із кінця 2015 року на посаді снайпера. Завдяки своїй завзятості він став командиром одного зі снайперських відділень. Коли під час служби на передовій Світлодарської дуги в березні цього року командир групи снайперів отримав тяжке поранення, «Біч» був одним з бійців, які врятували йому життя", - йдеться в повідомленні.

Романенко був нагороджений великою кількістю нагород, а також був поданий на орден "За мужність" III ступеня. Нещодавно він отримав звання офіцера.

У полку зазначають, що Роман любив подорожувати, захоплювався фотографією, займався боксом, а також був фанатом рідного ФК "Дніпро".

"На жаль, зробити офіційне повідомлення ми змогли тільки через три доби після трагедії. Усі ці дні ворог підступно не віддавав тіло... Тричі бійці «Азову» намагалися евакуювати загиблого, але цьому заважали прицільні обстріли противника, ...13 серпня «Азов », в результаті попередньо спланованого обміну, нарешті отримав тіло загиблого Романа Романенка. Загарбники відмовилися забрати в нашої сторони останки одного зі своїх найманців, якого російські окупанти кинули помирати біля населеного пункту Зайцеве", - повідомили в "Азові".

Нагадаємо, увечері 12 серпня в лікарні Дніпра помер військовослужбовець Збройних сил України Дмитро Дашковець, тяжко поранений у районі Широкиного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram