ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку доби бойовики 10 разів порушили режим тиші на Донбасі

Одного військовослужбовця ЗСУ поранено.

Від початку доби бойовики 10 разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу російсько-окупаційні війська 10 разів порушили режим тиші на Донбасі. В результаті обстрілу було поранено одного українського військовослужбовця.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"12 серпня збройні формування Російської Федерації і її найманці 10 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї... У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано вісім обстрілів: поблизу Харчовика - зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета; двічі неподалік Широкиного - із застосуванням ручних протитанкових гранатометів; поблизу Новотроїцького - з великокаліберних кулеметів; у районі Павлополя - зі стрілецької зброї; поблизу Талаківки - зі стрілецької зброї; в районі с. Піски - з великокаліберних кулеметів; поблизу Гнутового - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" українські позиції обстріляли двічі: поблизу Зайцевого - зі снайперської зброї; неподалік Майорського - із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

З початку поточної доби зафіксовано три порушення режиму припинення вогню - неподалік Талаківки - з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; в районі Водяного - зі стрілецької зброї; поблизу Гнутового - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше під час робочої поїздки в Донецьку область начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак представив особовому складу новопризначеного командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка.

Кравченко з 2017 року був командувачем військ оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram