ГоловнаСуспільствоОсвіта

У МОЗ рекомендують відрахувати студентів, які фотографували завдання IFOM

Студенти, які складали іспит без порушень, будуть переведені на четвертий курс.

У МОЗ рекомендують відрахувати студентів, які фотографували завдання IFOM
Фото: Макс Требухов

Робоча група Міністерства охорони здоров'я рекомендує відрахувати студентів, які сфотографували тестові завдання міжнародного іспиту з основ медицини (IFOM) і поширили їх в інтернеті.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я у Фейсбуці.

Зазначається, що до відрахування також будуть рекомендовані студенти, які були помічені у порушеннях норм доброчесності і правил проведення іспиту.

Також робоча група вирішила, що успішність складання IFOM не повинна впливати на долю студента, і всі студенти, які складали іспит без порушень, будуть переведені на четвертий курс.

"Усі студенти, які з'явилися і складали тест 1-3 липня, мають бути переведені на 4-й курс і продовжити навчання", - йдеться у повідомленні.

Також було вирішено, що студенти, які не з'явилися на іспит, будуть вважатися такими, які не склали іспит, і їм буде надана можливість перескласти його протягом наступного навчального року.

Студенти, які не з'явилися на іспит з поважних причин, зможуть наступного року скласти міжнародний іспит з основ медицини вперше.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала створити спеціальну комісію для розслідування саботажу іспиту IFOM студентами медичних вузів. За словами Супрун, переважна більшість студентів, які саботували іспит і не з'явилися на нього - це іноземці.

Іспит IFOM в рамках Єдиного державного кваліфікаційного іспиту проводився в Україні вперше. Цього року поріг "склав - не склав" визначала міжвідомча група експертів після отримання результатів іспиту, зважаючи на те, що раніше українські студенти не мали досвіду складання такого іспиту.

Наприкінці червня студенти медичного факультету Харківського університету ім. Каразіна заявили, що планують саботувати IFOM. В Окружному адміністративному суді Києва зареєстрували відповідний позов одного зі студентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram