ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі виготовили двигуни для турецьких безпілотників Baykar

Двигуни будуть встановлені на дослідний зразок БПЛА Akinci Taarruzi IHA.

У Запоріжжі виготовили двигуни для турецьких безпілотників Baykar
Фото: mil.in.ua

На турецькому безпілотному літальному апараті розробки компанії Baykar будуть встановлені турбогвинтові двигуни виробництва ДП "Івченко-Прогрес".

Про це повідомляє Мілітарний портал.

Зазначається, що вже виготовлені і передані два двигуни АІ-450Т для дослідного зразка БПЛА. Роботи проходять у рамках створеного спільного українсько-турецького підприємства ДП "Укрспецекспорт" і Baykar Defence.

Згідно з митними деклараціями, поставки двигунів здійснювалися у квітні та серпні 2018 року. За даними сервісу Great Export Import, поставки комплектуючих здійснювалися по квітень 2019 року.

Ймовірно, ці двигуни будуть встановлені на дослідний зразок БПЛА Akinci Taarruzi IHA, який спершу планували оснастити турбодизельними двигунами PD-222 розробки Tusas Engine Industries (TEI).

Турбогвинтовий двигун АІ-450Т є варіантом турбовального двухроторного двигуна АІ-450, розробленого для встановлення на БПЛА ДП "Івченко-Прогрес".

БПЛА Akinci Taarruzi IHA розробляє турецька компанія Baykar. Перша його демонстрація відбулася у 2018-му році. Очікується, що він зможе здійснювати політ на висоті 12200 метрів (40000 футів) і нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвісках і до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу. Розмах крила становить 20 метрів, максимальна злітна вага - 4500 кг. Очікуваний час польоту - до 24 годин.

Серед номенклатури озброєння Akinci - керовані ракети і бомби, системи радіоелектроніки розвідки і боротьби.

Нагадаємо, у березні ЗСУ прийняли на озброєння турецькі безпілотні комплекси оперативно-тактичного рівня Bayraktar TB2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram