ГоловнаСуспільствоПодії

Генпрокуратура заочно повідомила двом ДНРівцям про підозру у залученні дітей до терористичної діяльності

Під виглядом "військово-патріотичних клубів" вони вербували дітей до участі у протиправній діяльності окупантів.

Генпрокуратура заочно повідомила двом ДНРівцям про підозру у залученні дітей до терористичної діяльності
скриншот из видео
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура заочно повідомила про підозру двом керівникам військово-патріотичного руху "Молода гвардія" на тимчасово окупованих територіях Донецької області у залученні дітей до терористичної діяльності. Про це йдеться у прес-службі Генпрокуратури.

Управлінням Генеральної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні від 6 травня.

Під час досудового розслідування прокурором у кримінальному провадженні повідомлено про підозру керівникам громадського військово-патріотичного руху "Молода гвардія" за ч. 1 ст. 258-3 (здійснення організаційного та іншого сприяння діяльності терористичної організації), ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань й участь у їх діяльності), ч. 3 ст. 260 (керівництво не передбаченим законами України воєнізованими формуваннями), ч. 2 ст. 438 (вчинення за попередньою змовою групою осіб порушень законів і звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами України) Кримінального кодексу.

Підозрювані є активними учасниками терористичної організації ДНР, підтримують і пропагують російську неоімперську геополітичну доктрину "Русский мир".

За погодженням з терористами ДНР і представниками РФ, зазначені особи створили так звані військово-патріотичні клуби "Спартанці" і "Амазонки", громадського військово-патріотичного руху "Молода гвардія". У цих клубах вербували і залучали малолітніх і неповнолітніх осіб до участі у протиправній діяльності окупантів під виглядом військово-патріотичного навчання і виступів на різних військово-спортивних заходах.

Зараз досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваних.

Нагадаємо, у травні 2015 року у школі №46 в Донецьку, окупованому терористами "ДНР", пройшла театралізована вистава, в якому школярі з георгіївськими стрічками, одягнені у камуфляжні костюми, імітували розстріл українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram