ГоловнаСуспільствоПодії

У Закарпатській області 12-річний підліток на квадроциклі зіштовхнув з дороги легковик

У ДТП постраждали обидва водії і шестеро пасажирів авто, в тому числі троє дітей.

У Закарпатській області 12-річний підліток на квадроциклі зіштовхнув з дороги легковик
Фото: zk.npu.gov.ua

У селі Угля Тячівського району 12-річний підліток за кермом квадроцикла зіткнувся з легковим автомобілем Skoda Octavia. У результаті аварії постраждали обидва водії, а також шестеро пасажирів легковика - троє дорослих і троє дітей.

Про це повідомляють на сайті поліції Закарпатської області.

ДТП сталася в неділю, 11 серпня, близько 15:00. Як з'ясувалося, 12-річний підліток на квадроциклі виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Skoda Octavia під керуванням 35-річного жителя сусіднього села.

У результаті аварії тілесні ушкодження отримали обидва водії, а також шестеро пасажирів автомобіля - 47-річна жінка, 44-річний чоловік, 24-річна жінка, а також троє дітей 13, 3 і 4 років. Постраждалих дітей помістили в реанімаційне відділення.

За скоєння цього ДТП відповідатиме не тільки неповнолітній водій квадроцикла, але і його батьки.

"За фактом ДТП, що спричинила потерпілим тяжкі травми, а також за допуск до керування автотранспортом особи, яка не має на це права, порушено кримінальні провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу і ч.1 ст.287 КК. Квадроцикл поміщено на штрафмайданчик.

Фото: zk.npu.gov.ua

У поліції зазначили, що останнім часом почастішали аварії за участю неповнолітніх.

"Наголошуємо, що за це передбачена кримінальна відповідальність. Дорослим слід пам'ятати, що дитина за кермом транспорту, не маючи відповідних водійських навичок, становить небезпеку для себе і оточуючих. Не дозволяйте своїм дітям «розважатися» за кермом автотранспорту, інакше це може призвести до непоправних наслідків", - повідомляють на сайті НПУ.

Фото: zk.npu.gov.ua

Нагадаємо, раніше в Сарнах п'яний підліток на батьківській машині збив насмерть велосипедиста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram