ГоловнаСуспільствоЖиття

Сьогодні вночі українці зможуть спостерігати пік метеорного дощу

Метеорний дощ Персеїди відбувається щороку з 17 липня по 24 серпня.

Сьогодні вночі українці зможуть спостерігати пік метеорного дощу
Фото: Игорь Хомич\streetastronomy

У ніч з 12 по 13 серпня українці зможуть спостерігати фактичний пік метеорного дощу Персеїди. Про це повідомляє Streetastronomy.

"Персеїди - динамічний, стабільний і чисельний метеорний потік, який сягає свого максимуму щорічно в серпні. Починається все зазвичай 17 липня і закінчується 24 серпня. Протягом піку кількість метеорів, які згорають в атмосфері, може сягати від 80 до 120 на годину" , - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що 2019 року пікове значення кількості метеорів на годину, яке може побачити людина на темному небі, становить 80.

"За прогнозами Міжнародної метеорної організації, фактичний пік метеорного дощу Персеїди цього року очікується в ніч з 12 на 13 серпня. Ночі напередодні і після піку також будуть багаті на метеори. Але майже повний місяць затьмарить не надто яскраві метеори. Тому найкращим часом спостереження будуть ранкові години 11, 12 і 13 серпня", - наголошено в повідомленні.

Метеорний дощ Персеїди відбувається щороку з 17 липня по 24 серпня, коли Земля проходить через орбіту комети Свіфта-Туттля.

Нагадаємо, Україна і Туреччина підписали протокол про спільне вивчення космосу. Про це стало відомо за підсумками зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента Туреччини Реждепа Таїпа Ердогана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram